torsdag 9 december 2010

Here comes everybody!



Hackerkriget är i full gång i samband med att USA tvingar företag att stänga ner Wikileaks hemsida, donationskonton och tillgångar. Till följd av detta har wikileakssympatiserare styrt över Operation Payback [wiki] att attackera Amazon, Paypal och en schweiziska bank eftersom dessa böjde sig för USAs krav.

Som datorälskare kommer jag alltid att sympatisera med folk som använder teknisk civil olydnad när de tycker att myndigheter förtrycker civilisationen. Det helt nya inslaget i det här hackerkriget är att vanliga privatpersoner frivilligt lämnar över kontrollen av sin uppkopplade dator till hackarna så att datorn kan användas i attackerna. Computer Sweden skriver idag:
– Vi har analyserat programmet som det gjorts reklam för på Facebook och andra ställen och har kunnat verifiera att det används för överbelastningsattacker. Det här är första gången som man engagerat vanliga, icke tekniskt bevandrade att frivilligt delta i den här typen av aktioner, säger Marcus Murray.

Detta är ett historiskt bondeuppror som pågår där Svensson engagerar sig mot korrupta politiker. Tiden är förbi då man tar högrepen och går man ur huse med Nils Dacke i spetsen, dagens uppror gör man genom att installera ett program på datorn och sedan luta sig tillbaka och följer upproret på nyhetssidorna. Segrar Operation Payback kommer våra barn att läsa om det här i historieböckerna.

1 kommentar:

Per sa...

Intressant logga... ett kassettband som döskalle.