torsdag 12 augusti 2010

Att bo på Island är bra om man aldrig lämnat Island

...de som sett andra länder vill inte åka tillbaka till Island.

På fikat satt vi och skrattade om hur dåliga utvecklingsverktyg de hade i ett projekt här för ett halvår sedan. De hade inte ens UNDO så att de kunde backa om de gjorde något fel. Om de råkade komma åt ctrl+v och inte visste om de klistrade in något fick de stänga och börja om. Då frågade jag om vi är nya Island i det projektet vi kör nu och ett svar var att ha en kompileringstid på 2 minuter är extremt mycket Island. På andra ställen tycker man att 5 sekunder är för mycket.

Då kontrade en ny kille och sa: Du du ska inte tro att ni har det dåligt. I mitt förra projekt tog det 58 minuter att kompilera! Sitta här och prata om spik i foten!



Att se hur andra gör är otroligt nyttigt, så man inte snöar in sig och tror att det man gör är normalt. På vilka sätt är du en islänning?

1 kommentar:

Anonym sa...

Det är det som är så bra med att resa och träffa nya människor och uppleva nya kulturer. Ser man hur andra människor lever och är öppnar det upp sinnena och minskar fördomar. Människor är enligt mig alldeles för rädda för förändring, provar man inte på något nytt hur ska man då kunna lära sig? :)