söndag 23 maj 2010

Tillräckligt bra är inte tillräckligt bra

Den överlägset bästa bloggen inom professionalism och sunt tänkande inom arbetslivet jag har hittat är Seth Godins blog. I ett inlägg skriver han om att det som betalar sig i längden är att göra saker bättre än vad man tror är lönsamt. Eller som han skriver: The secret is to seek out the work that most people believe isn't worth the effort. That's what you get paid for.

Jag kom och tänka på det idag när jag möttes av Googles logga (bilden ovan) omgjord som ett fungerande PacMan-spel. Snabbsöksknappen var omgjord till Insert Coin och där startas spelet. Det här känns som en helt meningslös funktion som bara kostar pengar att skapa, utan att den ger något. Men den spelar visst roll! Den får miljoner nördar att älska Google ännu mer och fler vill jobba hos dem. Ett företag som tillåter att någon spenderar en vecka på något coolt, roligt och ej direkt värdeadderande signalerar att här gör vi inte bara Good Enough, här gör vi det vi tror på.

Edit i efterhand: Google gjorde spelet för att hylla PacMan som fyller 30 år idag. Youtube kryllar nu av spelfilmer och på facebook finns en fan-page som har 817 000 fans. Well played Google!

Inga kommentarer: