lördag 16 maj 2009

Bomben i Hiroshima

Efter att ha passerat A-bomb dome i Hiroshima kravs det ett par bira for att bli manniska igen. Vilken sjuk jakla uppfinning atombomb ar och bilder tagna efter bombningen visar hur varenda hus ar jamnat med marken. 200 000 oskyldiga civila kramades ihjal av en galning for att satta stopp for en annan galning som gasade ihjal nagra miljoner pa andra sidan klotet. Det var en sjuk varld pa 40-talet. Hoppas att vi lart oss nagot sedan dess. Nu har vi iaf en amerikansk president som kan uttala ordet neukelar bomb.

Efter att ha blivit deppiga och vandrat pa radioaktiv mark tog vi livets basta suchini med berg av underbar fisk. En ol, lite sake, en drink och en efterratt + lite ratt hastkott och notan slutade pa ynka 350kr. I Tokyo hade det dubbla inte rackt.

Kvallen slutade med att en 46-arig japanska stalkade mig fyra timmar pa krogen tills jag gick hem utan Johan eller Edvin. De var lite upptagna pa sitt hall... Hiroshima ar en fantastisk stad och det gar inte att vara har utan att bli berord av dess historia.

Inga kommentarer: